|
کد مطلب: 183146
آبليموهايي که طعم «ليمو» نمي دهند
تاریخ انتشار : 1394/07/12 16:14:44 نمایش : 1683
بعد از جنجال آب هاي بسته بندي که با توقف توليد ۱۲ شرکت داخلي همراه شد، حالا نوبت آبليموهاي صنعتي است که طعم «ليمو» نمي دهند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بعد از واکنش دکتر رسول ديناروند رئيس سازمان غذا و دارو به روند توليد آبليموهايي صنعتي که تحت عنوان آبليموي طبيعي در بازار غذايي کشور عرضه مي شود، عليرضا جمشيدي رئيس سازمان تعزيرات حکومتي کشور نيز، با اشاره به بررسي هاي انجام شده از تعداد زيادي کارخانه توليد آبليموي صنعتي در تهران، به کنايه عنوان داشته است دريغ از يک قطره آبليمو!!
موضوع توليد آبليموهاي صنعتي که تحت عنوان آبليموي طبيعي در دسترس مردم و مصرف کنندگان قرار مي گيرد، به يکي ديگر از چالش هاي ميان سازمان غذا و دارو و سازمان ملي استاندارد تبديل شده است. بعد از ماجراي توليد آب هاي بسته بندي که سر و صداي زيادي به پا کرد، حالا نوبت آبليموهايي است که معلوم نيست چند درصد آن در يک بطري شيشه اي، آبليموي طبيعي است.
در همين ارتباط دکتر رسول ديناروند معتقد است که آنچه سازمان غذا و دارو در مورد بررسي آبليموهاي صنعتي انجام داده و نتايجي که به دست آمده نشان مي دهد اين قبيل آبليموهاي صنعتي وضعيت خوبي ندارند.
رئيس سازمان غذا و دارو با تاکيد بر اينکه قبلا نيز در مورد آبليموهاي صنعتي هشدار داده بوديم، گفته است که اين هشدار کماکان پابرجاست و بسياري از آبليموهاي صنعتي، اصلا آبليموي طبيعي نيستند.
ديناروند با بيان اينکه مطلب که آبليموهاي صنعتي عمدتا يک نوع فرماليسيون هستند که در آنها از مواد شيميايي استفاده شده است، مي گويد: البته اين به معناي اين نيست که آبليموهاي صنعتي از مواد سمي و خطرناک استفاده کرده اند بلکه موادي که در آنها به کار رفته شيميايي است.
رئيس سازمان غذا و دارو از معرفي شرکت هاي مختلف در توليد آبليموهاي صنعتي به سازمان تعزيرات خبر داد و گفت: در حال حاضر مي خواهيم با همکاري سازمان ملي استاندارد دو نوع استاندارد را براي آبليموهاي طبيعي و کنسانتره تعريف کنيم که اين آبليموها را بتوان دسته بندي کرد.
وي معتقد است که اين اقدام باعث خواهد شد تا شرکت هاي توليد کننده در توليد آبليموهاي صنعتي دچار تخلف نشوند.
در همين حال عليرضا جمشيدي رئيس سازمان تعزيرات حکومتي کشور در خصوص نظارت هايي که گشت هاي تعزيراتي از روند توليد آبليموهاي صنعتي داشته اند، مي گويد: پس از اينکه ۱۷ کارخانه توليد آبليمو را بررسي کرديم، به اين نتيجه رسيديم که آبليموهاي توليدي آنها حتي يک قطره آبليموي طبيعي ندارد.
وي از امحاي نزديک به ۴۰۰ تن آبليمو خبر مي دهد و مي افزايد: بايد از گشت هاي مشترک دفاع و حمايت کنيم و از آنجا که سازمان تعزيرات حيطه گسترده و وسيعي در کشور دارد، بايد تقويت شود زيرا مردم به اين مراجع دسترسي دارند.
دکتر حسين رستگار مدير کل آزمايشگاه هاي مرجع سازمان غذا و دارو، با عنوان اين مطلب که آب ليمو از آبگيري ليمو ترش بدست آمده و با همين عنوان بسته بندي مي شود، مي گويد: هرگونه تغيير در ماهيت آن يا افزودن مواد ديگر به آب ليموي طبيعي مي تواند فرآورده را تا سطح تقلب يا عدم انطباق بر چسب با محتوي فرآورده نزول دهد.
وي با بيان اينکه بررسي شاخص هاي ايمني در آبليمو نيز مانند آب ميوه قواعدي دارد که طي مراحلي مي تواند کارشناسان را به نتيجه برساند که کدام ابليمو طبيعي و کدام يک از انواع آنها فرمولاسيون هستند، مي افزايد: بررسي گزارشات مکرر ازعدم تطابق بين ترکيبات محتوي و مطالب درج شده در برچسب هاي آبليموي طبيعي، ضرورت بازنگري در ضوابط توليد آبليمو توسط کارشناسان سازمان غذا و دارو و سازمان ملي استاندارد را اجتناب ناپذير مي نماياند.
رستگار مي گويد: بايد اساس و معيار توليد آب ليموهاي طبيعي و فرمولاسيون را از يکديگر تفکيک نمود و در صورتي که انواع فرمولاسيون آن موجب تهديد شاخص هاي سلامت مي گردد آنها را به عنوان تقلب در توليد محسوب نمود.
وي براي راهنمايي بيشتر مردم در هنگام خريد پيشنهادي نيز ارائه داد و اظهار داشت: با تعبيه برچسب رنگي، آب ليموي طبيعي متمايز از انواع فرمولاسيون آن خواهد شد و مردم به راحتي مي توانند آبليموي طبيعي را از فرمولاسيون شناسايي کنند.
رستگار با اشاره به اينکه در حال حاضر تنها معيارهاي توليد، به آبليموهاي طبيعي اختصاص دارد و براي نوع فرمولاسيون آنها هيچ ضابطه اي تصويب نشده است، مي افزايد: در حال حاضر به هر نوع ديگري از آبليمو به جز طبيعي مي توان عنوان تقلبي اطلاق کرد و به دليل عدم انطباق بر چسب فرآورده با محتوي، آن را مورد نقد کارشناسان قرار داده ، دستور جمع آوري آنها از سطح عرضه را صادر نمود.
آنچه مسلم است، اينکه در بازار غذايي کشور هر روز اخبار جديدي از انواع تقلبات را مي شنويم و مي خوانيم، تا جايي که اين وضعيت باعث بي اعتمادي مردم به محصولات و فرآورده هاي غذايي شده که مي بايست سر سفره غذايي آنها قرار بگيرد. اما، اينکه در هنگام مصرف اين قبيل فرآورده هاي غذايي، تا چه اندازه به کيفيت آنها اطمينان دارند، سئوالي است که جوابي براي آن ندارند.
مرجع : خبرگزاري مهر
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|